11
marraskuu

Pikkujoulut 26.11.2023

Taas on aika viettää TuSan pikkujouluja, tällä kertaa Varsinais-Suomen kennelpiirin majalla Turussa. Kokoontuminen klo 12:00 Kennelpiirin majalla josta suuntaamme ensimmäisenä lenkkeilemään Lausteen ulkoilumaastoihin. Itse maja on varattuna meille klo 13:00-15:00 ja tarjolla on pientä jouluista purtavaa ja glögiä.

Pikkujouluihin vapaa pääsy jäseniltä. Kennelpiirin majan osoite Hiihtomajanpolku 20, Turku.

Ilmottautumiset aaltonen.julia@outlook.com torstaihin 23.11. mennessä. Ilmoita myös mahdolliset erityisruokavaliot.

Tervetuloa mukaan! 😊

No comments yet

23
elokuu

Samyn kesäpäivät 2023 ja TuSa 50 vuotta!

12.-13. elokuuta vietettiin Suomen Samojedinkoirayhdistyksen kesäpäiviä samalla juhlistaen Turunmaan Samojedistit ry:n 50-vuotista taivalta. Tapahtumapaikkana toimi Säkylän Kristalliranta ja kesäpäiviä oli viettämässä n. 30 henkilöä koirineen.

Ohjelmassa oli lauantaina luento valjakkoharrastuksesta samojedin kanssa ja innokkaimmat pääsivät kokeilemaan itse vetämistäkin. Tämän jälkeen oli päivällisen vuoro jonka päätteeksi kakkukahviteltiin TuSan kunniaksi. Iltaohjelmassa oli saunomista, grillaamista sekä vapaata seurustelua.

Sunnuntaina oli vuorossa jalostustarkastus johon osallistui kahdeksan urosta ja neljä narttua. Jalostustarkastajana toimi Paula Tuokkola White Legend -kennelistä. Jalostustarkastuksen tulokset julkaistaan kuvien kera seuraavassa Valkoturkissa. Jalostustarkastuksen ohella ohjelmassa oli Pro Koirakon koulutukset joiden aiheena olivat vireen hallinta sekä rauhoittuminen.

Sää suosi meitä viikonlopun aikana ja oli mahtavaa päästä näkemään niin uusia kuin vanhojakin samojedituttuja! Alla muutama valokuva tapahtumasta, kiitokset kuvista Teemu Hiltuselle ja Anu Heikkiselle!

No comments yet

27
toukokuu

Samyn kesäpäivät 2023 ja Turunmaan Samojedistit 50 vuotta!

Samyn kesäpäivät & Turunmaan Samojedistit ry 50 vuotta!

12.-13.8.2023 Kristalliranta, Säkylä

Turunmaan Samojedistit ry järjestää 50v juhlavuoden kunniaksi yhteistyössä Samyn kanssa kesäpäivät!

Ohjelma

Lauantai

Satu Rohkimainen luennoi aiheesta ”valjakkoharrastus samojedinkoiran kanssa”. Lisäksi sään salliessa pääsemme tutustumaan vetolajeihin sekä -välineisiin. Illalla vuorossa TuSan 50-vuotisillallinen (omakustanteinen), sauna ja vapaata seurustelua. Illallisen jälkeen TuSa tarjoaa synttärikahvit. Leirintäalueella on mahdollisuus myös koirien uittamiseen.

Sunnuntai

Jalostustarkastus yli 1-vuotiaille samojedinkoirille. Jalostustarkastajana toimii Paula Tuokkola White Legend -kennelistä. Mukaan mahtuu 20 koiraa. Koiralla tulee olla tarkastuksessa mukanaan rekisteri- ja rokotustodistus.

Huom! Paula Tuokkolan omat kasvatit eivät voi osallistua tarkastukseen.

Lisäksi sunnuntain ohjelmassa on Vire on viisas opas -koulutus Pro Koirakon Päivi Saarilahden vetämänä.

Kesäpäivien hinta

Koko viikonloppu 20€/henkilö, yksi päivä 15€/henkilö

Majoitus ja ruokailut

Tapahtuma järjestetään Säkylässä Kristallirannan leirintäalueella, johon on ennakkovarattuna Perhemökkejä ja Hirsimajoja. Lisäksi alueelta löytyy varattavaksi myös karavaani-paikkoja. Lisätietoja majoitusvaihtoehdoista ja hinnoista osoitteessa kristalliranta.fi. Varaukset 19.6.2023 mennessä sähköpostilla info@kristalliranta.fi. Ilmoita varauksessa yhteystiedot, majoitustyyppi (perhemökki/hirsimaja/karavaani) sekä mahdolliset lisäpalvelut (lemmikkilisä, liinavaatteet, loppusiivous). Mainitse varauksen yhteydessä koodi Samojedinkoirien kesäpäivä.

Huom! Alueella on ravintolapalvelut, tiedot ruokailuihin osallistumisesta kerätään järjestäjien toimesta ilmottautuneilta lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja jalostustarkastukseen osoitteeseen puheenjohtaja@turunmaansamojedistit.com 24.7.2023 mennessä. Ilmoittautuessasi jalostustarkastukseen ilmoita koiran virallinen nimi, rekisterinumero, omistajan tiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Lisätietoja Facebookin tapahtumasivulla Samyn kesäpäivät 2023 sekä osoitteesta puheenjohtaja@turunmaansamojedistit.com

No comments yet

27
toukokuu

Yhteislenkki 18.6. klo 11:00

Sunnuntaina 18.6. yhteislenkkeillään jälleen klo 11:00! Maastoksi valikoitui tällä kertaa Turun Mälikkälän kuntoilurata, matkan pituus n. 3-5km osallistujien toiveista riippuen. 

Tavataan Länsi1:sen parkkipaikalla, Viilarinkadun ja Metsäkyläntien risteyksessä. Lämpimästi tervetuloa niin jäsenet kuin ei jäsenetkin! Ilmoittauduthan kuitenkin lenkille, jotta tiedetään odottaa paikalle saapuvia. Ilmoittautumisia ottaa sähköpostitse vastaan Julia Aaltonen: aaltonen.julia@outlook.com

Nähdään lenkillä!

No comments yet

29
tammikuu

Koiran kehonhuoltokurssi 28.1.

TuSa järjesti 28.1.2023 koirien kehonhuoltokurssin HAUska-hallissa. Kurssin vetäjänä toimi Johanna Kuparinen. Johanna on valmistunut vuonna 2013 koirahierojaksi, jonka jälkeen hän on opiskellut koiran biomekaniikkaa sekä fasciakäsittelyä. Hän omaa liki kymmenen vuoden kokemuksen koirien vesiterapiasta sekä tällä hetkellä opiskelee koirien jäsenkorjausta.

Kurssi alkoi aihetta käsittelevällä luennolla jonka jälkeen jumppasimme koirat erilaisin harjoittein. Tämän jälkeen kukin pääsi harjoittelemaan koiran hieromista. Mukana kurssilla oli neljä samojedia ja yksi mittelspitz. Kiitokset niin Johannalle kuin osallistujillekin mukavasta kurssista!

No comments yet

27
tammikuu

Loppuvuoden 2022 tapahtumat

Loppuvuonna 2022 järjestimme seuraavat tapahtumat:

11.9. Yhteislenkki, Turku Halinen
26.9. Koirametsä Satumaa, Littoinen
10.12. Pikkujoulut, Raisio Haunisten allas

Tapahtumista lisätietoa yhdistyksen facebook-sivuilla.

No comments yet

18
elokuu

Jälkikurssi 27.8.22

Paikka: Sauvo (tarkka sijainti ja kokoontumispaikka tarkentuu myöhemmin)

Aika: alustavasti la 27.8 klo 10 alkaen

Jälkikurssilla tutustutaan metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen, jonka tarkoituksena on selvittää koiran kykyä seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Kurssin vetäjänä toimii Maj-Len ”Maikku” Hagsten-Funck. 

Päivän kulku: Päivän alussa Maikku pitää pienen luennon jäljestämisen perusteista, jonka jälkeen siirrytään tekemään pareittain jokaiselle koiralle metsään oma verijälki. Jäljen pituus kurssilla on keskimäärin noin 300m, mutta kunkin jäljen pituus on muokattavissa koiran/toiveiden mukaan. Kun verijäljet on tehty, kukin koira pääsee suorittamaan verijäljen vuorollaan muiden koirien odottaessa vuoroaan autossa. Verijäljen maalissa koiraa odottaa palkintosorkka. Päivän pituus riippuu koiramäärästä sekä kunkin suorituksen kestosta.  

Myös pennut ovat tervetulleita kurssille, jolloin verijäljen pituutta voidaan soveltaa pennun mukaiseksi. Kurssilla on säävaraus (23-24C), sillä liian kuumalla säällä verijälkeä ei ole turvallista suorittaa. Tällöin kurssi siirtyy viileämpään ajankohtaan. Huomioithan, että juoksuiset nartut eivät saa osallistua kurssille.  

Varusteet:  

–                     Valjaat  

–                     Vesikuppi ja vettä 

–                     Nameja 

–                     Mahdollisuuksien mukaan 6m liina. Liinan saa tarvittaessa lainaksi Maikulta. 

Kurssille mahtuu mukaan 15 koiraa. Kurssi on TuSa:n jäsenille ilmainen, ei-jäsenille 30€/koira. 

Ilmottautumiset Julia Aaltoselle 20.8.2022 mennessä.  Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan jäljestystä! 🙂 

No comments yet

20
heinäkuu

Elonäyttely talkoot 13-14.8.2022

Turunmaan Samojedistit on mukana järjestämässä Elonäyttelyä 2022, ja nyt on aika ilmoittautua mukaan näyttelytalkoisiin.

Näyttely järjestetään la-su 13-14.8 Metsämäen raviradalla, talkooaika noin klo 8:30-17…19. Ilmoita heti Mislalle kumpana päivänä pääset mukaan ja miten pitkään pystyt auttamaan!
0505583268 sms/whatsapp/puhelu, puheenjohtaja@turunmaansamojedistit.com / mislalagus@gmail.com, 24/7 – puhelin on öisin äänettömällä 😊

Ilmoitathan myös mikäli molemmat päivät sopii, tavoitteena on että kukaan ei talkoile molempina päivinä vaan jaetaan työntekijät tasan molemmille päiville. Myös myöhemmin saapuminen tai aikaisemmin lähteminen on ok, etenkin sunnuntai illalle voi hyvin tulla vaikka siivoamaan näyttelypaikkaa. Ilmoittautumiset viimeistään pe 29.7 mutta mieluiten heti. 
Hallituksesta 83% on jo ilmoittautunut 😉

Talkoolaisille, jotka ovat töissä vähintään 6h, on tarjolla lounas ja pientä purtavaa näyttelypaikalla. Kaikille talkoolaisille varataan lisäksi juotavaa.

Yhdistyksen puolesta porkkanaillallinen 🥕 talkoisiin osallistuville järjestetään keväällä 2023.

Meidän tehtävä näyttelyssä on kehähuolto, eli kierrämme näyttelyaluetta pareittain ja pidämme huolen että kaikissa kehissä riittää palkintoja & virvokkeita tuomareille ja kehäsihteereille. Tämän lisäksi avustamme molempina päivinä, etenkin sunnuntaina, näyttelypaikan siivoamisessa iltapäivällä/illalla. Kehähuolto antaa super paikan seurata näyttelyä & tutustua eri rotuihin talkoiden aikana 😊

Lisää tietoa näyttelystä:
https://www.showlink.fi/shows/elonayttely2022

Nähdään talkoissa!
Terveisin Hallituksen 2022 puolesta, Misla

No comments yet

18
heinäkuu

Hulivilien Touhula 2.8.22

TuSa on varannut uuden Hulivilien Touhulan tiistaina 2.8. klo 18:00-19:00.

Touhula on lähes 4000m2 aidattu alue, jossa on tilaa juosta ja temmeltää. Lisäksi Touhula tarjoaa myös erilaisia virikkeitä ja aktiviteetteja koirille. Touhula sijaitsee n. 13km päässä Kaarinan keskustasta Paraisille päin. Mukaan mahtuu 7 koiraa, ilmottautuneet saavat tarkemmat ajo-ohjeet.

Touhula on ilmainen TuSan jäsenille. 🙂 Ilmottautumiset Julialle maanantaihin 1.8. mennessä.

Terveisin, hallitus

No comments yet

18
heinäkuu

Näyttelytreenit 25.7.22

Yhteiset näyttelytreenit Kupittaan paviljongilla maanantaina 25.7. klo 18:00! Ilmottautumiset Julialle kyseiseen ajankohtaan mennessä. Hyvä tilaisuus tulla treenaamaan loppukesän ja syksyn näyttelyitä varten! 😊

No comments yet

Back to top