18
elokuu

Jälkikurssi 27.8.22

Paikka: Sauvo (tarkka sijainti ja kokoontumispaikka tarkentuu myöhemmin)

Aika: alustavasti la 27.8 klo 10 alkaen

Jälkikurssilla tutustutaan metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen, jonka tarkoituksena on selvittää koiran kykyä seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Kurssin vetäjänä toimii Maj-Len ”Maikku” Hagsten-Funck. 

Päivän kulku: Päivän alussa Maikku pitää pienen luennon jäljestämisen perusteista, jonka jälkeen siirrytään tekemään pareittain jokaiselle koiralle metsään oma verijälki. Jäljen pituus kurssilla on keskimäärin noin 300m, mutta kunkin jäljen pituus on muokattavissa koiran/toiveiden mukaan. Kun verijäljet on tehty, kukin koira pääsee suorittamaan verijäljen vuorollaan muiden koirien odottaessa vuoroaan autossa. Verijäljen maalissa koiraa odottaa palkintosorkka. Päivän pituus riippuu koiramäärästä sekä kunkin suorituksen kestosta.  

Myös pennut ovat tervetulleita kurssille, jolloin verijäljen pituutta voidaan soveltaa pennun mukaiseksi. Kurssilla on säävaraus (23-24C), sillä liian kuumalla säällä verijälkeä ei ole turvallista suorittaa. Tällöin kurssi siirtyy viileämpään ajankohtaan. Huomioithan, että juoksuiset nartut eivät saa osallistua kurssille.  

Varusteet:  

–                     Valjaat  

–                     Vesikuppi ja vettä 

–                     Nameja 

–                     Mahdollisuuksien mukaan 6m liina. Liinan saa tarvittaessa lainaksi Maikulta. 

Kurssille mahtuu mukaan 15 koiraa. Kurssi on TuSa:n jäsenille ilmainen, ei-jäsenille 30€/koira. 

Ilmottautumiset Julia Aaltoselle 20.8.2022 mennessä.  Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan jäljestystä! 🙂 

No comments yet

20
heinäkuu

Elonäyttely talkoot 13-14.8.2022

Turunmaan Samojedistit on mukana järjestämässä Elonäyttelyä 2022, ja nyt on aika ilmoittautua mukaan näyttelytalkoisiin.

Näyttely järjestetään la-su 13-14.8 Metsämäen raviradalla, talkooaika noin klo 8:30-17…19. Ilmoita heti Mislalle kumpana päivänä pääset mukaan ja miten pitkään pystyt auttamaan!
0505583268 sms/whatsapp/puhelu, puheenjohtaja@turunmaansamojedistit.com / mislalagus@gmail.com, 24/7 – puhelin on öisin äänettömällä 😊

Ilmoitathan myös mikäli molemmat päivät sopii, tavoitteena on että kukaan ei talkoile molempina päivinä vaan jaetaan työntekijät tasan molemmille päiville. Myös myöhemmin saapuminen tai aikaisemmin lähteminen on ok, etenkin sunnuntai illalle voi hyvin tulla vaikka siivoamaan näyttelypaikkaa. Ilmoittautumiset viimeistään pe 29.7 mutta mieluiten heti. 
Hallituksesta 83% on jo ilmoittautunut 😉

Talkoolaisille, jotka ovat töissä vähintään 6h, on tarjolla lounas ja pientä purtavaa näyttelypaikalla. Kaikille talkoolaisille varataan lisäksi juotavaa.

Yhdistyksen puolesta porkkanaillallinen 🥕 talkoisiin osallistuville järjestetään keväällä 2023.

Meidän tehtävä näyttelyssä on kehähuolto, eli kierrämme näyttelyaluetta pareittain ja pidämme huolen että kaikissa kehissä riittää palkintoja & virvokkeita tuomareille ja kehäsihteereille. Tämän lisäksi avustamme molempina päivinä, etenkin sunnuntaina, näyttelypaikan siivoamisessa iltapäivällä/illalla. Kehähuolto antaa super paikan seurata näyttelyä & tutustua eri rotuihin talkoiden aikana 😊

Lisää tietoa näyttelystä:
https://www.showlink.fi/shows/elonayttely2022

Nähdään talkoissa!
Terveisin Hallituksen 2022 puolesta, Misla

No comments yet

18
heinäkuu

Hulivilien Touhula 2.8.22

TuSa on varannut uuden Hulivilien Touhulan tiistaina 2.8. klo 18:00-19:00.

Touhula on lähes 4000m2 aidattu alue, jossa on tilaa juosta ja temmeltää. Lisäksi Touhula tarjoaa myös erilaisia virikkeitä ja aktiviteetteja koirille. Touhula sijaitsee n. 13km päässä Kaarinan keskustasta Paraisille päin. Mukaan mahtuu 7 koiraa, ilmottautuneet saavat tarkemmat ajo-ohjeet.

Touhula on ilmainen TuSan jäsenille. 🙂 Ilmottautumiset Julialle maanantaihin 1.8. mennessä.

Terveisin, hallitus

No comments yet

18
heinäkuu

Näyttelytreenit 25.7.22

Yhteiset näyttelytreenit Kupittaan paviljongilla maanantaina 25.7. klo 18:00! Ilmottautumiset Julialle kyseiseen ajankohtaan mennessä. Hyvä tilaisuus tulla treenaamaan loppukesän ja syksyn näyttelyitä varten! 😊

No comments yet

17
toukokuu

Rallytoko alkeiskurssi

Tervetuloa rally-tokon alkeiskurssille!
Kurssin ohjaajana toimii näyttelytreenejäkin TuSalle pitänyt Ella Ruuni. Kahden kerran kurssi järjestetään maanantaisin 30.5. & 13.6. klo 18-19 Mikkolanmäen kentällä, Turun Itäharjun Prisman vieressä. Kurssin hinta on jäsenille 20€/koira, ei-jäsenille 40€/koira.

Julia ottaa vastaan ilmoittautumisia 22.5 mennessä.

Kurssi tarjoaa mukavaa yhdessätekemistä koiran kanssa ja sopii kaikenikäisille ja -tasoisille koirille (ja ohjaajille😁). Kurssille kannattaa ottaa mukaan koiralle mieleisiä nameja, vesikuppi sekä talutushihna (ei flexi).

Tervetuloa mukaan matalalla kynnyksellä!😊

No comments yet

10
toukokuu

Yhteislenkki su 15.5

Tusan yhteislenkki tulee jälleen sunnuntaina 15.5. klo 15:00! Tällä kertaa lenkkeillään Turun Mälikkälän kuntoradalla. Matkan pituus n. 3-5km, osallistujien toiveista riippuen.☺️ Kokoontuminen Länsi1:sen parkkipaikalla, Viilarinkadun ja Metsäkyläntien risteyksessä. Ilmottautumiset Julia Aaltoselle tapahtumaan mennessä.

Nyt olisi mahtava tilaisuus tulla vaihtamaan kuulumisia muiden karvakorvien omistajien kanssa, treenaamaan muiden koirien kanssa lenkkeilyä sekä harjoittelemaan esimerkiksi kontaktia.🦮 Mukaan ovat tervetulleet niin jäsenet kuin ei-jäsenetkin, toivottavasti nähdään lenkillä!😊

No comments yet

12
huhtikuu

Vuosikokous 2022 – Su 24.4

Tervetuloa Turunmaan Samojedistien vuosikokoukseen 2022! Kokouskutsun löydät sähköpostista.

Aika: Sunnuntaina 25.4.2022 klo 17:30

Paikka: Ravintola Teini, Uudenmaankatu 1, 20500 Turku ja Microsoft Teams, linkki jaetaan ilmoittautuneille

Ilmoittautuminen tilaisuuteen: ti 19.4 mennessä puheenjohtaja@turunmaansamojedistit.com tai 050 558 3268 (kokoukseen sisältyy kahvitarjoilu)

t. Hallitus 2021

No comments yet

10
huhtikuu

Näyttelytreenit 11.4, 18.4 ja 25.4

Tervetuloa Turunmaan Samojedistien järjestämälle näyttelykurssille maanantaina 11.4 klo 19:00 alkaen. Muut kurssikerrat ovat ma 18.4. ja ma 25.4. Näyttelykurssi pidetään Turun Kupittaanpuistossa, Kupittaan Paviljongin läheisyydessä. Kurssin kouluttajana toimii hallitseva Junior handler Suomenmestari Ella Ruuni. Kurssi on jäsenille ilmainen ja muille 30 €.

Mukaan ovat lämpimästi tervetulleita niin näyttelyistä kiinnostuneet ensikertalaiset kuin kokeneemmatkin kehäketut! Näyttelytreenistä on hyötyä kehän lisäksi myös arkitottelevaisuudessa. Kurssille voi osallistua, vaikka kaikki kerrat eivät sopisikaan omiin aikatauluihin.

Ilmoittautumiset Heidille tekstiviestillä tai sähköpostitse (yhteystiedot) viimeistään perjantaina 8.4. myöhemminkin voi kysyä
vapaita paikkoja. Mukaan mahtuu 6 koiraa.

Ella kehässä. Kuvaaja Teemu Hiltunen.

No comments yet

4
huhtikuu

Pentutreffit 5.3 ja 3.4.22

TuSa järjesti lauantaina 5.3. klo 12:00 pentutreffit Ruskolla alle 6kk ikäisille pennuille.🐻‍❄️ Tapahtumasta tiedotettiin yhdistyksen Facebook sivuilla.

Toiset pentutreffit alle 6kk ikäisille pennuille järjestettiin sunnuntaina 3.4. klo 12 alkaen Paraisilla. Tapahtumasta tiedotettiin yhdistyksen Facebook sivuilla sekä whatsapp ryhmässä (whatsapp ryhmän liittymislinkki saatavilla hallitukselta).

Willump ja Kuutti

No comments yet

6
tammikuu

TuSa:n Pikkujoulut 15.1.22

Tervetuloa Turunmaan Samojedistit ry:n pikkujouluihin lauantaina 15. tammikuuta 2022! Pikkujouluja vietetään Paimion koirametsässä klo 11:00-13:15. Luvassa makkaran grillausta, glögiä sekä muuta pientä purtavaa.

Pikkujoulut ovat jäsenille maksuttomat, ei-jäsenille 20€/hlö. Ilmottautumiset Julia Aaltoselle perjantaihin 14.1. mennessä, jotta tiedetään varata riittävä määrä tarjottavaa. Yhteystiedot nettisivuilla.

No comments yet

Back to top