Jälkikurssi 27.8.22

Paikka: Sauvo (tarkka sijainti ja kokoontumispaikka tarkentuu myöhemmin)

Aika: alustavasti la 27.8 klo 10 alkaen

Jälkikurssilla tutustutaan metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen, jonka tarkoituksena on selvittää koiran kykyä seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Kurssin vetäjänä toimii Maj-Len ”Maikku” Hagsten-Funck. 

Päivän kulku: Päivän alussa Maikku pitää pienen luennon jäljestämisen perusteista, jonka jälkeen siirrytään tekemään pareittain jokaiselle koiralle metsään oma verijälki. Jäljen pituus kurssilla on keskimäärin noin 300m, mutta kunkin jäljen pituus on muokattavissa koiran/toiveiden mukaan. Kun verijäljet on tehty, kukin koira pääsee suorittamaan verijäljen vuorollaan muiden koirien odottaessa vuoroaan autossa. Verijäljen maalissa koiraa odottaa palkintosorkka. Päivän pituus riippuu koiramäärästä sekä kunkin suorituksen kestosta.  

Myös pennut ovat tervetulleita kurssille, jolloin verijäljen pituutta voidaan soveltaa pennun mukaiseksi. Kurssilla on säävaraus (23-24C), sillä liian kuumalla säällä verijälkeä ei ole turvallista suorittaa. Tällöin kurssi siirtyy viileämpään ajankohtaan. Huomioithan, että juoksuiset nartut eivät saa osallistua kurssille.  

Varusteet:  

–                     Valjaat  

–                     Vesikuppi ja vettä 

–                     Nameja 

–                     Mahdollisuuksien mukaan 6m liina. Liinan saa tarvittaessa lainaksi Maikulta. 

Kurssille mahtuu mukaan 15 koiraa. Kurssi on TuSa:n jäsenille ilmainen, ei-jäsenille 30€/koira. 

Ilmottautumiset Julia Aaltoselle 20.8.2022 mennessä.  Lämpimästi tervetuloa kokeilemaan jäljestystä! 🙂 

Category: Yleinen | No comments yet


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *